Thursday, 17 March 2011

Battery Empty

Assalamualaikum w.b.t and Happy Good Evening Guys .. :)

First of all , aku minta maaf sangat-sangat sebab ta post something untuk semalam .. budak baru biaselahh .. *alasan yang bleh aku pakai untuk 2-3 hari ni .. haha .. ta de la .. sebenarnya , aku try nak tgk Blogger nie je .. nak test something kat dia ., and aku da dapat jawapan nya .. SULIT ..






Jadi , untuk hari ini : BATTERY EMPTY ? *mesti korang fikir nie ad kaitan ngan barang2/perkakas elektronik kan ?? .. HAA ! salah sama sekali .. na dekat da tu .. tapi tu la .. cakap pun ta guna , tendang pun kena .. haddoi .. haha .. sebenarnya hari ni hari yang penat buat aku sebab *ada la sebab nya .. kuang2 .. hehe .. n kalau na tahu apa yang jadi hari ni kat hamba Allah sorang ni , pi bawah .. hehe

Sebab - sebab hari ini penat :

1- Bangun pagi , 'huwarkk ! sakit blakang eden '*salah tidoq .. pi dapur , ' mana nasi ni ? *aku bermonolog .. 'oh tidakk , aku yang kena masak hari ini .. bangun lewat dah .. adoii ..' *aku bermonolog lagi .. haha .. weih ! banyak la kau monolog .. haha .. sambung crite .. tiba-tiba aku dengar 'CALL OF DUTY' dari belakang rumah .. 'im coming !' *tak monolog dah .. hehe .. then aku pegi la kat blakang rumah , ternampak bapa & abangku sedang membaiki 'kerek a.k.a macam perigi ' yang kitorang wat tahun lepas .. enjin benda tu rosak , (salah satu komponen mesin tu jatuh dalam 'kerek' tu yang penuh ngan ayak ) .. jadi , badan aku yang cukup2 sempurna utk masuk dalam tu la jadi pilihan .. unta -,-' .. jadi , aku masuk la dalam tu .. dalam proses nak btolkan balik mesin tu , macam2 jadi ..  akhirnya , sume kerja selesai . tapi 1/4 battery badan aku dah guna utk sume tu .. tapi berbaloi , sebab pagi2 da wat pahala tolong mak bapak .. Alhamdulillah :)

2- Pukul 11.00 a.m , usus perut ku masih lagi mencuci sisa-sisa makanan yang lepas untuk dijadikan bahan kumbahan .. tapi, mana ganti nya ? .. sabar .. menempuhi dugaanNya ., 'Arih !' , mak aku panggil , 'yeah ! mesti ada makanan utk perutku ini .. *muahaha ! ' *monoloq lagi .. 'Gapo mami ?' *muka suci .. 'Cepat pakai baju , pahtu , panggil Olang ( abgku ) , ikut mami gi skoloh .. gi pase rel langsir kat PSS skoloh meh ' .. 'Okep !' .. dengan muka slumber and control macho , aku pegi la wat apa yang patut .. huwark ! perutku masih lapar .. -,-'



3- Yang nie , malas banyak cakap .. kerja ni paling memenatkan aku .. aku pegi kat skolah tu bukan ngan mak n abang aku je .. tapi 1 family pegi .. kitorang sbnrnya boring duk rumah .. pegi la jalan2 .. hehe .. sampai sekolah , perpustakaan sekolah tu giler tinggi .. tingkat empat wo ! .. tape2 .. exercise sekali sekala .. semase medaki 'gunung' tersebut , ta de pape pun .. *saja wat suspen .. haha .. sampai2 kat atas tu , huwark .. best nya tgk orang kat bawah .. kecik2 , cute2 je semua .. lol .. haha .. masuk PSS tu , aku menjalankan tugasku .. me'ngungkas' almari yang ad untuk pasang rel langsir .. yg aku tak puas hati nya , pegi ramai , tapi aku sorang je yang buat keje .. adoi .. *nampak sangat tak ikhlas .. haha .. tapi ok la .. walaupun urat bahu hampir terputus akibat 'pose'2 aku yang seksi kat atas almari na putar skru kat atas tu .. at last , selesailah semua kerja tu .. n perut ku masih maintain dalam kelaparan .. terbaik ! haha




4- Pukul 6.00 p.m , kitorang dah on the way balik ke rumah kitorang ..' tak tahan .. tak tahan .. sabarku tak tertahan , melayan sikapmu perawan ' *perutku menyanyi .. 'ok2 ! sabar bro .. aku pasti mesti ada something untuk hang satgi ..' *aku bermonolog ? ye kot .. haha .. sepandai-pandai tupai melompat , akhirnya jatuh ke tanah juga * takda kaitan , bapa ku memutarkan 'stering' keretanya ke kiri  , KBMALL ! .. tak ku sangka , tak ku duga .. hehe .. seperti yang dijangka , kitorang dibawanya ke medan selera untuk menikmati makanan yang ada kat sana .. aku masih dengan 'yee mee' aku ., haha .. adik-beradik aku yang len2 , makan makanan yang diorang suka .. nth apa nama .. huhu .. akhirnya , perutku telah berjaya diisi setelah seharian mencari makanan .. pergh .. terbaik dari ladang la .. tapi kan , aku pelik la .. kenapa kalau kita lapar , bukan main sengsara rasa nya , tapi bila da ad makanan kat depan mata , cam da kenyang plak .. huhu .. tapi ape-ape pun , hari ini , mmg penuh ngan dugaan and gelak tawa ..


Konklusinya , hanya satu saja yang dapat aku ungkapkan dalam kisah hari ini , apa-apa pun yang terjadi , kita ada semua jalan penyelesaiannya , tapi apa yang menjadi kunci untuk jalan penyelesaian itu ialah sabar .. macam kita belajar kat sekolah la , subjek Add Math ke , Math Mode ke , ape2 je la .. walaupun kita tak dapat jawapan yang betul , kita cuba tenang buat seketika and cuba cari lagi apa jawapannya .. usaha dan tawakal adalah apa yang paling dalam hidup kita .. Okey geng ? :D

Jadi , tu la sahaja untuk hari ini .. mintak maaf kalau ad salah n silap dalam sepanjang entry ni , terkasar bahasa ke , ape2 je lah .. InsyaAllah esok kita buat bising lagi kat Blog ni .. hehe ..


Assalamualaikum w.b.t  dan selamat sejahtera :)


tekan jika kamu LIKE !

No comments:

Post a Comment