Wednesday, 6 April 2011

Bio - RC , Choral Speaker !

Assalamualaikum , dan selamat sejahtera kepada semua !

First of all , hamba ingin memohon maaf kerana sudah lama tidak menjalankan tugas sebagai blogger untuk terus update belog ni .. Sejujurnya , hamba tidak sempat untuk update belog ini bukan kerana malas ataupun suka-suka tak nak update .. tapi , seminggu dua ni , memang sukar untuk hamba meluangkan masa bersama desktop pc ni .. *tak main la laptop2 nie ! haha ! .. Jadi , harap hampa faham-faham la orait ?! thanks kerana memahami ! :D

Jadi , setelah seminggu aku meninggalkan blog ni , kini aku akan bersama kembali bersamanya untuk cuti hujung minggu ! haha ( insyaAllah ) . Seminggu juga aku pegi sekolah .. Minggu nie , banyak peristiwa penting yang berlaku & akan berlaku di masa depan .. Ada yang menggembirakan , tapi ada jugak yang menyedihkan .. 'Siapa nak tahu , angkat tangan macam saya .. ( gaya usop wilcha ) ' .. haha .. bagus ! ramai nya yang berbakat tuk join jadi penari kebudayaan cam Usop .. haha .. Kalo nak tahu , baca terus yea ! ;)

- Cuba teka pasai pa che tulis 'Bio - RC' kat ataih tu ? .. Pasai ,, pasai che nak tulis camtu la .. ikut che la nak tulis apa pun kan ? haha .. gura ja .. Sebenarnya , semasa minggu orientasi Form 4 aritu , budak-budak ni kena la amik / pilih / terpaksa / sukarela untuk memilih antara mata pelajaran Biologi , Reka Cipta ( RC ) , IT & Prinsip Akaun ( PA ) sebagai mata pelajaran elektif .. semua wajib pilih salah satu .. Jadi , che pilih la Biologi sebab che nak cuba belajar benda baru .. Yala , masa zaman PMR dulu , duk main Geografi , Kemahiran Hidup ja .. tak pandai sangat .. huhu .. Tapi , tahun 2011 ni , agak 'superb' la sebab tahun ni ramai budak yang pilih Biologi .. Jadi , disebabkan terlalu ramai , PKP sekolah kitorang buat keputusan untuk menyingkirkan pelajar-pelajar yang FAIL dalam paper Biologi pada exam awal tahun dan ditukarkan jurusan untuk ke yang lain-lain tu .. Akibat daripada kelembapan otak che nie , che telah tergolong dalam 9 orang pelajar yang akan dikeluarkan .. DAN ! , che telah di'drafted' ke kelas jurusan REKA CIPTA bersama beberapa rakan seperjuangan .. Rasa tak puas hati dengan tindakan guru , semestinya dapat dirasa , tetapi , mungkin apa yang dilakukannya itu , adalah untuk kebaikan che jugak .. Redha lah dengan ketentuan ilahi .. :) .. So, insyaAllah che akan pi masuk kelas RC tu hari ahad ni , jadi banyak la che nak kena cover balik RC ni .. dengar khabar , diorang dah sampai Bab 3 .. hua3 .. mampoih la hang Laing .. haha .. takpa2 .. usaha tangga kejayaan .. btoi ta semua ??! :) ..

p/s : Kepada kengkawan yang masih kekal dalam kelas Bio tu , teruskan perjuangan hampa semua .. jangan putuih asa noo .. Otak aku bukan level korang .. korang terbaik .. gonna miss u guys especially 4AR *chaitt -,-' WISH ME LUCK ! :)



- Choral Speaking ? korang tahu tak apa benda tu ? .. CS ni bukannya 'Counter Strike' .. CS yang ni , adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di pedalaman United States yang dikukus dengan air sungai dan boleh dimakan bersama budu atau sambal belacan .. Pi la cari kalau ada .. hek2 .. *sorry .. aku suka mengarot .. :P .. haha .. Kalau maksud Choral Speaking pun korang tak tahu , tak tahu la apa aku nak kata .. mungkin korang dua pupu kepada Alien vs Predator kot .. hu2 .. Yeap ! yang kena gedik-gedik , kena banyak bergerak dan kena guna suara perut ! haha .. tapi aku suka ! .. tahun nie , aku pun tak tahu kenapa , aku memang aktif join benda-benda camni .. aritu aku masuk syair , cam unta .. haha .. tak perlu diungkitkan .. malu ! ish3 .. skang plak Choral Speaking .. setakat ni , simply the best dah !  .. agak power la arrangement diorang ni .. salute ! :D .. tapi kebelakangan ni , kami semua agak penat sebab kena kuat training .. sebab tak lama lagi kitorang kena present kat depan dewan .. kiranya , first show la untuk tahun nieh ! cehh ! hahaha .. perasan giler .. papepun , wish us luck ok ! :D

Jadi , mungkin tu je kot buat hari ni ,.. hehe .. nanti law ada jodoh , aku update lagi ! hehe

Atok , nenek , cucu tumpang lalu ye ..
Assalamualaikum ! :)

RIFHAN HARIZ

No comments:

Post a Comment